Experiențe Interesting Times Bureau martie-mai 2021

🌸Pentru următoarele săptămâni v-am pregătit o serie de evenimente virtuale și pietonale la care vă așteptăm cu drag!
Programul nostru include:👇

✨30 martie, ora 19.00 'București Micul Paris' sau Micul ... Istanbul. Clișee și mituri urbane

„București Micul Paris”: unul dintre cele mai populare și mai intens vehiculate clișee despre București.
Tot auzim acest clișeu, formulat fiind în diverse contexte. La auzul său, pe unii îi încearcă un sentiment de mândrie sau de apartenență la ceva…Alții, dimpotrivă, se arată uneori iritați (sau chiar exasperați) de ceea ce ar fi, de fapt, o utilizare mai degrabă forțată, și adesea excesivă, a acestui clișeu care „sună bine”, care pare-se că măgulește, și care pesemne că „dă bine” și din perspectiva ideii de „brand de oraș”.
Dar totuși: câți dintre dumneavoastră sunteți conștienți, în cazul acestui clișeu, de raportul dintre adevăr și mistificare?
Cam cât la sută ar fi doza de „adevăr” din ideea că Bucureștiul ar fi un „Mic Paris”, și cam cât la sută ar fi de fapt partea de mistificare, de mitizare, de exagerare, de exacerbare a acestei idei?
Ei bine, vă invităm la o analiză critică – sau, dacă vreți, la o „disecare” – a popularului clișeu de „București Micul Paris”!
[mk_image src=”https://interestingtimes.ro/wp-content/uploads/2021/03/interestingtimesbureau_ourevents_bucurestimiculparis.jpg” crop=”false”]

[mk_divider style=”thin_solid” border_color=”#76edc9″ thickness=”5″]

✨1 aprilie, ora 19.00 - Explorează Bucureștiul prin gust și aromă. Povestea cafelei și a dulciurilor de altădată

Astăzi, pentru mulți dintre noi, diminețile încep cu o ceașcă de cafea. ☕
Deși acum aceasta se găsește cu ușurință și ne este ușor să includem acest obicei în rutina de zi cu zi, v-ați întrebat vreodată când a fost consumată pentru prima dată și cine au fost cei care au descoperit-o?
Vă invităm *joi, 1 aprilie, de la ora 19.00*, pentru aproximativ o oră și jumătate să ne “plimbăm” de-a lungul mai multor secole pentru a afla, pe scurt, povestea cafelei și cum a pătruns aceasta în Bucureștiul de odinioară. 🎩👒
Vom poposi ceva mai mult în perioada cuprinsă între jumătatea secolului al XIX-lea și finalul perioadei interbelice, perioadă, am putea spune, de glorie pentru cafenelele bucureștene.
[mk_image src=”https://interestingtimes.ro/wp-content/uploads/2021/03/interestingtimesbureau_ourevents_cafea.jpg” crop=”false”]

[mk_divider style=”thin_solid” border_color=”#76edc9″ thickness=”5″]

✨3 aprilie, ora 11.00 - Darkside tour - Romania's Dark Past and Bellu Cemetery Visit - tur în limba engleză

Every city has a dark side and Bucharest is no exception. On this tour that delves into the city’s intriguing history, you learn all about the deepest, darkest secrets of Romania’s colourful capital. This is not your average history lesson and what you learn on this tour won’t likely be in your guidebook — so get ready to be shocked, awed, and entertained.
Start your adventure in the city centre and travel back in time to the beginning of the 20th century, to discover all about the scandalous eras that Bucharest had before the communist regime, and about some of the dark times that followed.
[mk_image src=”https://interestingtimes.ro/wp-content/uploads/2021/03/interestingtimesbureau_ourevents_darksidewalking.jpg” crop=”false”]

[mk_divider style=”thin_solid” border_color=”#76edc9″ thickness=”5″]

✨4 aprilie, ora 11.00 - Poveşti aristocrate şi case frumoase din Bucureşti - tur pietonal

* V-ați gândit vreodată cum arăta Bucureștiul acum un secol?
* Cine mergea pe străzile Capitalei și cum arătau casele pe care le considerau „acasă”?
* Vrei să știi de ce Bucureștiul are mult mai puține clădiri Art Nouveau în comparație cu Oradea sau Arad?
* Eşti curios să descoperi povestea casei frumos restaurată Miţei Biciclista?
* Vrei să explorezi străzile mici şi înguste din centrul Capitalei pe care încă se găsesc bijuterii arhitecturale proiectate de arhitecţi celebri pentru personalităţi din perioda Belle Epoque şi interbelică precum Familia Cantacuzino, Familia Brătianu, Familia Rosetti sau Familia Sturdza?Vino la o plimbare urbană duminică, 4 aprilie, pentru a descoperi răspunsurile la întrebările de mai sus și a afla poveștile din spatele unor palate și case frumoase, dar ascunse din Bucureşti.
[mk_image src=”https://interestingtimes.ro/wp-content/uploads/2021/03/interestingtimesbureau_ourevents_casepietonal.jpg” crop=”false”]

[mk_divider style=”thin_solid” border_color=”#76edc9″ thickness=”5″]

✨20 aprilie, ora 19.00 - Povestea elegantelor stațiuni termale - de la Băile Herculane la Govora

România are o bogată rezervă de ape minerale care au dus la crearea unei adevărate rețele de stațiuni balneare cu o istorice de secole.
Multe dintre aceste stațiuni au ajuns în pragul uitării și a abandonului, deși povestea și valoarea patrimonială a acestora este importantă. Altele sunt încă folosite cu succes și atrag în fiecare an români sau straini pentru tratamente specifice.
📣 Vă invităm Marți, 20 Aprilie, începând cu ora 19.00, la o călătorie virtuală prin stațiunile balneoclimaterice cunoscute și mai puțin cunoscute din România.
Pe parcursul periplului nostru virtual vom folosi 📷 imagini de arhivă dar și contemporane pentru a întelege arhitectura acestor stațiuni și a pavilioanelor de băi dar și atmosfera de epocă.
[mk_image src=”https://interestingtimes.ro/wp-content/uploads/2021/03/interestingtimesbureau_ouevents_statiunitermale.jpg” crop=”false”]

[mk_divider style=”thin_solid” border_color=”#76edc9″ thickness=”5″]

✨27 aprilie, ora 19.00 - Sărbătorile Pascale în România în perioada interbelică - detalii în curând

Chiar dacă obiceiurile și tradițiile nu sunt la fel de numeroase pentru Sărbătorile Pascale în comparație cu perioada Crăciunului, Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare religioasă. Însemnptatea acestei sărbatori se regăsește și în viața românilor din perioada interbelică. O sărbătoare a comunității la care fiecare suflet participă cu bucurie.
Vă invitam în data de 27 aprilie, ora 19.00 la un eveniment în care să deschidem cufărul cu amintiri din perioada interbelică. Vom povesti despre ritualuri, obiceiuri și tradiții, meniuri de Paște, ouă încondeiate sau cum sărbătorea Familia Regală această Sfântă Sărbătoare acum 100 de ani.
👑 Este o sărbătoare considerată de Familia Regală a fi cea mai importantă sărbătoare a anului, astfel Regele Carol, Ferdinand, Carol al II-lea sau Mihai, alaturi de familie, vor fi prezenți la slujbele de Înviere iar mai apoi se vor regăsi în mijlocul comunităților pentru a sărbători împreună Învierea Domnului.
[mk_image src=”https://interestingtimes.ro/wp-content/uploads/2021/03/interestingtimesbureau_ourevents_sarbatoripascale.jpg” crop=”false”]

[mk_divider style=”thin_solid” border_color=”#76edc9″ thickness=”5″]

Vă așteptăm alături de noi să explorăm Bucureștiul în tihnă și să descoperim poveștile știute și neștiute, fie online, fie la pas.🕵️🙃📣

🎉Suntem aici și pentru tururi pietonale private, treasure hunt, ateliere de street art, conferințe despre istorie sau arhitectură, teambuilding sau orice altă dorință care să ne facă tuturor ziua mai bună și să ne aducă o experiență inedită la noi în oraș!💃🕺

Pentru orice întrebare sau informație suplimentară lasă-ne un email📧 la [email protected]

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in