Explorează arta stradală în România

Ești gata să te plimbi prin țară în vara asta? Plănuiești să descoperi castele, conace sau trasee montane? Ce-ai spune dacă în periplul tău prin România ai acorda un pic de atenție și artei stradale ? În ultimii ani aceasta s-a dezvoltat frumos la noi în țară lăsând adevărate opere de artă pe pereții orașelor mai mari sau mai mici.

Arta stradală dezvoltă imaginația și înfrumusețează orașul, motiv pentru care va invităm în data de 24 iunie de la ora 19.00 la un eveniment online în care să descoperim România colorată, ascunsă și alternativă.
Vom povești despre artiștii români și străini care și-au pus semnătura pe opere de artă în orașe ca Timișoara, Cluj, Brașov, Tg. Jiu, Iași, Bacău, Deva, București sau Sibiu. Vom descifra mesajele pe care arta le trasmite și impactul pe care acestea le au în comunitate! Vom descoperi și cele mai cunoscute festivaluri de artă stradală din țară.
Colega noastră Ioana Popa este însoțitorul vostru în această călătorie colorată. Ioana este pasionată de oraș și patrimoniu sub forme diferite fiind absolventă a Masterului de Patrimoniu de la Universitatea București și este gata să vă dezvăluie poveștile secrete din spatele muralelor din țară.
Graffiti-ul și artă stradală fac parte dintr-un fenomen cultural apărut în cartierele mărginașe ale marilor metropole americane începând cu anii ’70. De atunci, această formă de exprimare a evoluat într-un stil de artă propriu (câți dintre voi nu ați auzit poate de Bansky) și s-a răspândit la nivel mondial: Londra, Paris, Sydney, Hong Kong, Mexic, Rio de Janeiro sunt doar câteva exemple și, da, începând cu anii ’90 aceast stil de artă ajunge și în România.
Știai că prima pictură murală din Europa care purifică aerul a fost făcută la Bacău anul trecut sau că Nadia Comăneci, gimnastă de 10 de la Montreal, este presonajul central într-o lucrare murală apărută la Deva? Alătură-te Ioanei în această explorare virtuală pentru a descoperi orașele României pline de culoare și mesaje secrete.

Detalii eveniment

Rezervare

Puncte de interes

  • Povestim despre fenomenul graffiti și artă stradală in România
  • Explorăm muralurile cele mai importate din orașele principale ale țării, care au devenit mici centre de artă alternativă
  • Descoperim mesajele din spatele muralurilor și inovațiile de tehnică aduse de artiștii locali

COST: 40 ron

Limba: Română

Data: Miercuri, 24 iunie

Începe la 18:30

Durata : 2 ore

Număr minim de participanți: 1

Număr maxim de participanți: 20

Optiuni plată

sau

Transfer : IBAN(RON) RO48BTRL04101205P23902XX

Beneficiar Asociatia Coolturala 'Noua ne Pasa!'

Optiuni Eveniment Privat

This experience may be customized for a private group. Benefits

  • Privacy
  • Custom content
  • Custom length of event and starting time
  • other

For a customized offer please email us at hello@nullinterestingtimes.ro

Final cost based on what is agreed.

Calendar evenimente