Explorează Bucureştiul ascuns alături de un arhitect!

De la mahalalele fanariote la cartierele Belle-Epoque

Te plimbi pe străzi, privești clădiri…Unele ți se par mai vechi, altele mai noi…Unele străzi sunt mai înguste, mai întortocheate, iar altele, ei bine: bulevarde în toată regula, în linie dreaptă, largi și „de viteză”. Dar cât de des te gândești, când explorezi orașul, la transformările prin care a trecut acesta de-a lungul secolelor? De câte ori ai încercat să „citești” orașul prin imaginea sa, prin aspectul său, prin arhitectura sa? Cât de mult reușești să-i intuiești straturile de dezvoltare succesivă, bazându-te pe „indicii” vizuale?

Dacă am reușit să-ți stimulăm curiozitatea te invităm la o scurtă „explorare urbană” a unui București astăzi puternic fragmentat, rezultat al unor multiple suprapuneri de straturi istorice de-a lungul timpului, de la începuturile sale medievale și până în prezent.

Evenimentul va fi o călătorie virtuală ce te va purta pe un drum dinspre mahalale fanariote înspre cartiere Belle Époque și interbelice. Iar cu un așa subiect, ne-am gândit ca periplul virtual să îți fie ghidat de către un arhitect tânăr, specializat pe zona patrimoniului arhitectural – Alexandru Buzatu este numele lui.
Desigur, experiența virtuală va fi susținută de un calup relativ consistent de imagini vizuale: hărți, desene, fotografii vechi.

Sperăm că o astfel de experiență virtuală te va ajuta nu doar să întelegi mai bine acest Bucureşti ascuns, ci și să treci mai ușor peste dorul de plimbări pe străzile fermecătoare ale orașului.

Detalii eveniment

Rezervare

Puncte de interes

  • Istoria dezvoltării Bucureștiului pe înțelesul tuturor
  • Înțelegeți influențele în arhitectură de la un arhitect pasionat de oraș
  • Povești inedite ale orașului

COST: incepând cu 35 ron

Limba: Română

Data: Agreată în prealabil

Începe la 18:30

Durata : 2 ore

Număr minim de participanți: 4

*În cazul în care nu se pot asigura numărul minim de participanți, vom rambursa costul sau vă vom reprograma în cadrul altei experiențe

Număr maxim de participanți: 20

Contactați-ne pentru mai multe detalii
sau pentru a efectua o rezervare

Optiuni Eveniment Privat

This experience may be customized for a private group. Benefits

  • Privacy
  • Custom content
  • Custom length of event and starting time
  • other

For a customized offer please email us at hello@nullinterestingtimes.ro

Final cost based on what is agreed.

Calendar evenimente